pohja

maanantai 4. heinäkuuta 2011

retki meren rantaan

Käytiin veneellä sligin siskon ja sen miehen huvilalla. ja se on pakko sanoo että kyllä vanha kunnon purjevene hakkaa moottoriveneet mennen tullen, sen verran rassaava matka oli :D mutta itse paikanpäällä oli kaunista :)

Liamin merimieslätsä oli ommeltava juuri tätä retkeä varten. ohjehan on uusimmassa ottobressä. ja aina kun mä teen lierihattuja, niin sama miten mä mittaan ja tarkistelen, niin tuo lieri ei vaan passaa sen pääosan kanssa :/ nyt kuitenkin tuota yhtä vekkiä lukuunottamatta onnistuin melko hyvin, ja rohkaistuin tekemään kaverin pojalle samanlaisen, se kyllä onnistui sitten paremmin :)

Samaan syssyyn ompelin vielä yhden essumekon. tämä lähti siitä kun äiti kertoi että sillä oli mulle paljon semmosia essumekkoja, jossa oli vaan yks nappi tai nauha. ne oli helppo pukea, helppo riisua, näytti ihanilta ja tyttömäisiltä, ja toimi samalla kuolalappuina :D lisäks tuonmalliset mekot toimii ensin mekkoina, myöhemmin leggareiden kanssa tunikoina. eli kovin on monikäyttöinen malli :) kaava on hyväksi todettu (kaula-aukkoa sais vähän madaltaa, se nyt unohtu tehä) ja löytyy veikeät vauvanvaatteet  kirjasta. suosittelen kaikille vähänkään ompelusta kiinnostuneille pienten lasten vanhemmille, kummeille, kavereille....

ylläoleva vihreä lätsä on kokeilu ja syksyksi tarkoitettu newsboy hattu. Liam tykkää ihan hirveesti. hyvä jämäpalaprojekti. ja lätsä on päässä kuin sienen hattu :D vuorina caravaanaritrikoo.

***
i´ll choose a sailboat over a motorboat anyday! but gosh i love the sea. so pretty. my boy is not going anywhere with a boat, without a sailors hat! (from the lates ottobre)

mom gave me this idea of a dress, that is an appron, that is a droolshield. basicaly a dress, that opens in the back with one button or ribbon. praktical and pretty!

i wanted to try to make a newsboyhat for fall. turned out great, and Liam likes it too. but it´s for fall really, we are still on this lovely heatwave, so we wont be using that in +35c.


i would post the link to the newsboyhat pattern, but i could´nt find it.

1 kommentti:

TinyAngel kirjoitti...

Ihania tekeleitä!! Osaimpa minäkin!!!