pohja

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

tämä tässä on nipa.

tai ei oikeesti. tai mistä minä tiiän. leikkikää nyt mukana vaan.

Nipa on mies. nipan intohimona on perhosten keräily. mieletöntä! sairasta! mies joka kerää perhosia! perverssiä! perhosethan on tyttöjen juttuja, eihän se miehille sovi ollenkaan. hyi yök! varmaan se pukeutuu mekkoon ja korkkareihinkin.

Perhosten keräily on aiheuttanut niparessulle sen, että sen miehiset osat surkastuu ja alkaa kasvaa sisäänpäin. jos nipa olis kuunnellu kansamme fiksuja ihmisiä niin ei tämäkään ois tullu shokkina.

hyvänenki aika...

Ok. (lasken nyt kymmeneen ja alotan alusta) miten ihmeessä ihmiset saa väännettyä nämä asiat näin? kyseessä ei ole tyttöjen muokkaaminen pojiksi, poikien muokkaaminen tytöiksi. sehän olis ihan nurinkurista.

esim. mun hyvällä ystävällä on kaks lasta. mun rakas kummipoikani, ja hänen ihana pikkusisko. niillä on leluja olohuoneessa ja ne on sekaisin! siis ei sekaisin niinku sotkussa vaan siellä on laatikoissa nukkeja, poneja, autoja, eläimiä, ja vaikka mitä. ja tiedättekö? mun ystävä ei oo kertaakaan juossu leikkien keskelle huutamaan et "nyt saatana se nukke pois toi on tyttöjen lelu!" tai " anna olla viimenen kerta kun kosket noihin autoihin!". hän ei myöskään ole koskaan huomauttanu että "voisitko leikkii hetken noilla nukeilla, ettei susta tuu liian poika. anna siskolle noi robotit". ne saa leikkiä ihan millä haluaa.

sama homma veljen perheessä. ykski pojista pukeutui kerran huiveihin ja what not ja sano olevansa lumikki. nyt kun hän on vanhempi, ei eroa millään lailla muista pojista. ihan normaali siitä tuli.en ollu edes huolissani.

Me luettiin liamin kanssa just onnelin ja annelin kootut kertomukset kirja loppuun. saas nyt nähä menikö se siitä pilalle. jatkoa seuraa.

mä ainakin ilahduin kun näin vissiinki toys r us:sin lehessä pojan leikkivän prinsessalinnalla, ihan niinku oikeessaki elämässä. Liam leikkii fammollansa prinsessalinnalla. siinä on uunikin ja voi tehä pizzoja.

miks? koska hän haluaa. hän tykkää myös leikauttaa hiuksiaan ja viilata kynsiä. joskus on jopa kynnet maalattu. Liam saa leikkiä just niinku haluaa, mitä se mulle kuuluu niin kauan kun se ei oo vaarallista? meillä myös ammutaan, ajetaan autoilla, tehään palapelejä...

...enkä mä ymmärrä yhtään että mikä siinä on niin kauheen väärää...

Mä EN sano että olis väärin antaa tyttöjen leikkiä nukeilla, ja poikien autoilla. enkä mä tarkota että asiat ois paremmin jos kaikki lelulehet lopettais sukupuolijaottelun. mä olen huolissani niistä vanhemmista jotka ei ymmärtänyt tätä ideaa, joka tämän takana on, vaan väitetään että lapsi on perverssi leikkiessään lelulla joka aikuisten mielestä ei sovi just sille sukupuolelle. keitä me ollaan rajoittamaan lapsen mielikuvitusta?
keitä me ollaan sanomaan mitkä leikit tai värit tai mitä nyt ikinä sopii kenellekkin. eikös se lapsi kerro että hän haluaa nyt leikkiä tällä. eikös se sitten sovi sille lapselle?

update: nipa vaihtoi perhoset dinosauruksiin ja elää nyt oikein miehistä elämää. surkastuneet osat kasvoi takaisin.

3 kommenttia:

TinyAngel kirjoitti...

vaikka meilläkin on vain poikia, niin löytyy kyllä pari nukkea ja nuken rattaakin. Yleensä kyllä valitsee ne autot ja jotkut örkit, mutta pikku veljen myötä nukkeleikit on lisääntynyt.:)

Lievestuore As. kirjoitti...

No löysinhän minäkin tänne vihdoin ja viimein.
Sukupuolijaotteluun otan sellaisen tukevan peesauksen, vaikka on toki kiva että Nipa sai miehuutensa takaisin. Mutta, olen tuntenut kaksi perhoskerääjää, molemmat heistä oli miehiä :)

Carovarium kirjoitti...

Tervetuloa joukkoon iloiseen :)