pohja

tiistai 6. marraskuuta 2012

Ongelmainen eteinen

Lähtötilanne on tämä. kuvassa heti ensimmäinen ongelma. nimittäin nuo nipsuverhotsydeemit on liian matalalla, joten mitkään verhot ei sovi tuohon. tavaran määrä on suht sama kuin kesällä, kun tuo kuva on otettu. vaihtuneet vaan. tuo seinän värikään ei yhtään innosta. hyh hyh!

Tuossa kuvassa näkee vähän lattiaa. kamala, ruskeelaikukas ja tupakantuoksuinen muovimatto, joka on siinä yhä edelleen vain siitä syystä ettei lattia mene pilalle kun rampataan täällä remonttipölyinemme ja likasine kenkinemme.

suurimmat ongelmat on esteettisyyden lisäks se, että ne remonttimöhnät leviää ympäri kämppää! ja että eteinen ei todellakaan sano "tervetuloa! viihtykää!" vaan se tuntuu sanovan jopa meille "häipykää älkääkä ikinä tulko takas! paetkaa vuorille!" viihtyvyystaso puhdas nolla.

eteisen ovi on nyttemmin maalattu valkoiseks ainaki sisäpuolelta. säät ja aika ei sallinu maalata ulkopuolelta, varsinkaan kun välillä mietittiin oven vaihtamista. siinä on kissanluukku joka kaikesta kätevyydestä huolimatta päästää kissojen lisäksi tuulta ja tuiverrusta sisään.

Haaveilen vaalean sinisestä eteisestä niinkuin Keltaisessa talossa. Mulla on leikekirjassa kuva toisesta samanvärisestä eteisestä jouluasussaan, ja sekin oli ihana!

toinen asia josta haaveilen on tiililattia! niitä näkee koko ajan yhä enemmän ja enemmän. Lattialämmitys eteiseen tulee joka tapauksessa joten tiili ois senkin takia hyvä ratkaisu.toisaalta se puulattia sopis taloon tiililattiaa paljon paremmin. tai jos tekis sen tiililattian, sen vois tehä tällaisesta tiilistä.

entisessä kodissa oli laattalattia, mutta sitä en koskaan oppinut rakastamaan. käytännöllinen se oli mutta liukas. rakastin tuota naulakkoa ja penkkiä joten sellaiset tuonne varmasti tulee. ainakin tuo penkki. (ljugarbäntsi ähtäväläisittäin eli suomennettuna valehtelijan penkki :))

noh. paneelit sinne tulee joka tapauksessa. semmoset ohuet lättänät. sepä se kun nyt ei oo mahdollista niitä ruveta sahailemaan, eikä sen paremmin huvittaiskaan. on hyvä vähän hidastaa. mutta tuota keltaisen talon eteistä oon kateellisena kuolannu jo niin kauan että siitä me varmasti haetaan isnpiraatiota :)

sen verran tein että ostin kirpparilta harmaat  paneeliverhot, jotka laitoin tuonne sivuttain. niiden leveys oli just hyvä :) anoppi toi meille harmaata eteismattoa jolla peitettiin koko lattia. tyhjensin miehen viimeiset vaatteet laatikostosta ja tungin irtotavarat sinne. tiedättehän; sellasta roskan ja elintärkeen tavaran välimuotoa. hyörin ja pyörin koko yön sängyssä ja mietin alanko maalaushommiin tänään vai koitanko elää tuon persikan värisen seinän kanssa kevääseen. huonolta näyttää seinän kannalta ;)


Jouluttaa. niin maan perusteellisesti.3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paneelithan saa valmiiks sahattuinakin :)

Lilli

TinyAngel kirjoitti...

keltaisen talon eteinen on kyllä kivan kodikas! Toivottavasti pääsette pian remppaamaan.Tekee mieli ihan itsekkin remonttiin ryhtyä. :) No taidan toteuttaa remontti juttuja vain 1:18 koossan ;)

Carovarium kirjoitti...

Lilli: saahan sitä, mutta nuo ikkunoiden kulmat jne pitää kyllä sahata ite. ja niitähän tuolla riittää :) lisäks patterit pitää siirtää ja sen tekee helpoimmin sillon kun lattia on revitty.

Tiny: onhan sulla hommaa siinäkin! mulla ei riittäis hermot :D