pohja

perjantai 23. maaliskuuta 2012

kuka on hyväntekeväisyyskohdetta vailla?

tällaisen tekstin löysin suuri käsityölehden facebook sivuilta:

"Olen Airi Kilpiäinen Masalan martoista. Olen ammatiltani kätilö ja työskentelen Jorvin synnytysosastolla. Saimme vuoden alusta ohjeen käyttää vastasyntyneillä vauvoilla puuvillapipojen tilalla verkkonauhaa("Töölön perjantaipipo"), koska pipojen pesu on niin kallista!!!! Vastasyntyneet ovat sairaan lapsen näköisiä kyseisissä verkoissa ja niinpä päätimme kätilöiden kanssa neuloa vauvoille pipon, minkä he saavat kotiin mukaan.

Sain apua omalta marttaporukalta, mutta urakka on melkoinen ja nyt pyydän apua teiltä ystävät. Jos viitsit neuloa yhdenkin pipon vastasyntyneelle ohuesta villalangasta tai puuvillasta, niin se auttaisi valtavasti.

Vastasyntyneen päänympärys n.33-37cm. Silmukkaluku riippuu langasta ja käsialsta. Pipo voi olla sellainen kuin itse haluat, kirjo- koriste- pitsi tai vaikka kaksoikeinkaksnurinneuletta. Mikäli haluat auttaa, niin laita pipo tulemaan minulle kirjekuoressa osoitteeseen:

Airi Kilpiäinen
Lapinkyläntie 969b 02510 OITMÄKI

P.S.Saatat joskus vaunuihin kurkistaessasi nähdä hymyilevät kasvot ja päässä neulomasi pienen pipon.

Keväisin terveisin Airi Kilpiäinen/pj. Masalan martat"

siis koska pipojen pesu on kallista niin laitetaan niille reppanoille verkot päähän? tuuletetaanko nämä verkot sitten ja laitetaan seuraavalle? että tuommonen nuukailu sapettaa!

2 kommenttia:

Puikon kääntäjä kirjoitti...

Ainakin Iltalehdessä olleen jutun mukaan ne verkot heitetään käytön jälkeen roskiin. Eli ovat kertakäyttöisiä. Mun mielestä aika älytöntä toimintaa.

Carovarium kirjoitti...

no on kyllä. ei sitä säästöä voi tulla niin paljon että se kannattaa. enemmän säästöä tulis jos siirryttäis kertakäyttövaipoista harsoihin synnärillä. ellei sitte synnäreiden vaipat tuu ilmaisina mainoksina, en tiiä.